Julkaistu 22.6.2017
Päivitetty 16.8.2017 Saapuminen junalla

Lappi on täynnä elämyksiä! Lappi houkuttelee nyt kävijöitä enemmän kuin koskaan aiemmin. Kilpailun teemana on Lapin matkailu, jolla on pitkät perinteet ja joka on osa paikallista elämää. Teemaa lähestytään paikallisten näkökulmasta ja kilpailuissa tuodaan esiin työ Lapin elämysten takana.

Tervetuloa kurkistamaan Lapin elämysten taakse Äkäslompolon ainutlaatuisissa maisemissa! Tässä on lisäohjeita ilmoittautumisesta, kilpailukeskuksesta, majoittumisesta, saapumisesta ja aikatauluista.

Sisällys:

 1. Ilmoittautuminen
 2. Osallistumisoikeus
 3. Osaanottomaksujen laskutus
 4. Huoltajapaketti
 5. Säännöt
 6. Ennakko-ohje
 7. Kilpailukeskus
 8. Majoitus
 9. Saapuminen
 10. Kuljetukset kisapaikalla
 11. Kilpailun aikataulu
 12. Vuoden 2016 mestarit ja kiertopalkkinnot
 13. Kilpailun järjestäjät ja lisätietoa

Ilmoittautuminen

Kilpailijoiden ilmoittautuminen on auki 20. syyskuuta asti ja Elämykseen ilmoittaudutaan osoitteessa: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/tilaisuus_ilmoittaudu.aspx?Id=14308,

Kilpailevan vartion vartionjohtaja ilmoittaa koko vartionsa kilpailuun omalla PartioID:llään. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan mm. vartion saapumisajankohta, erityisruokavaliot sekä majoitus- ja ruokailutarve ennen kilpailua.

Osallistumismaksu kaikissa sarjoissa on 90 €/vartio. Osallistumismaksu sisältää, kilpailumateriaalin, peseytymismahdollisuuden  ja lämpimän aterian kilpailun jälkeen, kilpailun aikaiset kuljetukset sekä lattiamajoituksen ennen kilpailua kilpailukeskuksessa sitä tarvitseville. Vartio voi varata ylimääräisen iltapalan perjantaille tai aamupalan lauantaille hintaan 3 €/hlö/ateria. Lisäksi vartio voi varata kuljetuksen sunnuntaille Äkäslompolosta Rovaniemen rautatieasemalle 25 €/hlö. Lisäateriat ja kuljetus laskutetaan osallistumismaksun yhteydessä.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 21.-27. syyskuuta, jolloin osallistumismaksu on
135 €/vartio.

Vartion ilmoittautumista voi muokata kirjautumalla Kuksaan (kuksa.partio.fi) ja menemällä omaan profiiliisi oikeasta yläkulmasta. Profiilisivulla valitse Tapahtumat-välilehti. Tapahtuman ilmoittautumista voit muokata tapahtuman perässä olevan Muokkaa-nappulan kautta. Tarvittaessa voit myös perua ilmoittautumisen. Muokkaaminen ja peruminen on sallittua 20. syyskuuta asti, jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova.

Osallistumisoikeus

Kilpailijoilla tulee olla Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n vuoden 2017 jäsenmaksu maksettuna. Vartion jäsenen katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piirin, johon hänet on Kuksa-jäsenrekisterissä merkitty. Ainoastaan piiri voi vahvistaa kilpailijalle toisen lippukunnan. Kilpailuvartion jäsen voi kilpailla vain yhden lippukunnan nimissä yhden kalenterivuoden aikana. Lapin Partiolaiset ry:n vartiot eivät voi piirihallituksen päätöksellä osallistua kilpailuun. Kilpailijoiden jäsenkortit ja henkilöllisyys tarkistetaan kilpailupaikalla.

Osaanottomaksujen laskutus

Lapin Partiolaiset ry laskuttaa suoraan kilpailuvartiota tai lippukuntaa ilmoittautumisen yhteydessä annettujen tietojen mukaisesti. Vartiota laskutettaessa lasku lähetetään sähköisenä vartionjohtajalle.

Ilmoittautumisen päätyttyä 20.9. kilpailusta poisjäävän vartion osallistumismaksua ei palauteta, mutta piirillä tai lippukunnalla on oikeus asettaa tilalle toinen vartio samaan sarjaan. Tieto vartion vaihdosta ilmoitetaan sähköpostitse info@elamys2017.fi viimeistään 27.9. mennessä.

Huoltajapaketti

Myös huoltajien ilmoittautuminen on nyt auki. Huoltajat ilmoittautuvat Kuksaan 29. syyskuuta mennessä osoitteessa: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=15088

Huoltajapaketin hinta on 25 €, Se sisältää ruokailut (iltapala pe ja la, lounas la ja su, aamupala la ja su, päivällinen la) sekä tarvittaessa lattiamajoituksen. Majoittujilla tulee olla omat yöpymisvarusteet matkassa.

Mikäli kilpailevan vartion kaikki jäsenet ovat alaikäisiä, heillä tulee olla mukanaan nimetty huoltaja. Huoltaja voi toimia useamman vartion huoltajana tai olla kilpailijana.

Huoltajien ohjelmaa tarkennetaan myöhemmin ja tiedotetaan ennakko-ohjeessa ja kilpailun nettisivuilla.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaisten 1.8.2009 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä. SM-kilpailusääntöjen 9§:stä poiketen piirikohtaiset vartiomäärät ovat rajoittamattomat. Kutsumme kaikki vartiot mukaan!

Ennakko-ohje

Kilpailua koskevaa ennakkotietoa julkaistaan kilpailun verkkosivuilla osoitteessa elamys2017.fi. Ennakko-ohje julkaistaan viimeistään tiistaina 26.9.2017 kilpailun nettisivuilla ja toimitetaan kilpailuvartiolle sähköpostitse. Mikäli vartio haluaa ennakko-ohjeen paperisena, on siitä mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.

Kilpailukeskus

Kilpailijoiden sekä huoltajien kilpailukeskus ja majoitus on Kolarin kouluilla os. Jokijalantie 43-45, 95900 Kolari, joista järjestetään yhteiskuljetukset molempiin suuntiin kilpailumaastoon Äkäslompoloon.

Kilpailun jälkeen kilpailukeskuksessa on tarjolla lämmin ateria ja peseytymismahdollisuus.

Majoitus

Majoitus kilpailukeskuksessa

Suosittelemme kilpailijoita saapumaan paikan päälle mahdollisuuksien mukaan jo perjantai-iltana. Kisaorganisaatio tarjoaa mahdollisuuden majoittua perjantai-lauantai-yöksi Kolarin kouluille lattiamajoitukseen. Ilta- ja aamupala on tarjolla Kolarissa ennakkovarauksella. Majoittujilla tulee olla omat yöpymisvarusteet mukanaan.

Itsenäisesti majoittuvat

Vartiot voivat majoittua myös itsenäisesti ja omakustannehintaan esimerkiksi Äkäslompolon alueen mökeissä tai hotelleissa. Tässä tapauksessa vartio voi ilmoittautua lauantai-aamuna klo 9.00-10.00 Äkäslompolon koululla (Koulutie 2, 95970 Äkäslompolo), josta kilpailijoille järjestetään bussikuljetus lähtöpaikalle. Henkilöauton voi jättää Äkäslompolon koululle. Mainitse tästä kilpailuihin ilmoittautumisen yhteydessä.

Saapuminen

Juna

Jos piiri ei järjestä yhteiskuljetusta, suosittelemme saapumaan junalla.

Kolariin saapuu juna lauantaina 7.10. klo 8.48. Järjestäjien toimesta on bussikuljetus Kolarin juna-asemalta Kolarin kilpailukeskukselle ilmoittautumaan heti junan saavuttua asemalle.

Paluujuna lähtee sunnuntaina Rovaniemen rautatieasemalta kello 21.15. Rovaniemelle on järjestetty yhteiskuljetus, johon on ilmoittauduttava ilmoittautumisen yhteydessä. Kuljetuksen hinta on 25 €/hlö ja se laskutetaan yhdessä osallistumismaksun kanssa. Kuljetus lähtee Kolarista palkintojenjaon jälkeen.

Lipuista voi saada ryhmäalennuksia, jos ryhmän koko on yli 6 henkilöä. Mitä aikaisemmassa vaiheessa ryhmävarauksia tehdään, sitä paremmin VR voi varautua mahdollisten lisävaunujen hankintaan. Tarjouksen ryhmälle voi pyytää VR:n ryhmämyynnistä Ryhmämyynti p. 0600 19955 (1,99 € / vastattu puhelu + pvm) ma-pe klo 8-17. VR:n edulliset säästöliput yhksityishenkilöille ovat nyt myynnissä.

Piirien yhteiskuljetukset

Yhteiskuljetukset piirien sisällä ja piirien välillä ovat erinomainen keino saapua paikalle! Suosittelemme saapumista jo perjantai-iltana, mikäli mahdollista. Kaikki piirien yhteiskuljetukset saapuvat Kolarin kilpailukeskukseen.

Piirien järjestämistä yhteiskuljetuksista tulee ilmoittaa osoitteeseen info@elamys2017.fi ja tiedot niistä voidaan lisätä kilpailun nettisivuille. Käyttäisimme mielellämme piirien yhteiskuljetusbusseja vartioiden kuljetukseen lähtöpaikalle (Kolari-Äkäslompolo n. 40 km). Piirejä pyydetään ilmoittamaan voidaanko busseja käyttää kuljetuksiin kilpailupaikalla.

Huomaa, että piirien järjestämiin yhteiskuljetuksiin ilmoittaudutaan piirien omien ohjeiden mukaan.

Kuljettajat voivat halutessaan ostaa huoltajapaketin (kts. Huoltajapaketti).

Henkilöauto

Henkilöautoilla saapuvat voivat jättää autonsa Kolarin kouluille.

Omakustannehintaan esimerkiksi Äkäslompolon alueen mökeissä majoittuvat voivat jättää henkilöautonsa myös Äkäslompolon koululle. Mainitse tästä kilpailuihin ilmoittautumisen yhteydessä.

Kuljetukset kisapaikalla

Kilpailijoille järjestetään yhteiskuljetukset Kolarista Äkäslompoloon lauantaina 7.10. sekä takaisin Kolariin sunnuntaina 8.10.

Lisäksi lauantai-aamulla junalla saapuville kilpailijoille järjestetään kuljetus Kolarin juna-asemalta Kolarin kilpailukeskukseen.

Kilpailun aikataulu

Perjantai 6.10.

19.00 Kilpailukeskus avataan
19.00-24.00 Ilmoittautuminen Kolarissa (jatkuu lauantaina)
20.00-24.00 Iltapala Kolarissa (ennakkovaraus)
24.00-7.00 Hiljaisuus

Lauantai 7.10.

7.00-9.30 Aamiainen Kolarissa (ennakkovaraus)
8.48 Juna saapuu Kolariin
9.00 Bussikuljetus Kolarin juna-asemalta kilpailukeskukseen Kolariin
7.30-10.00 Ilmoittautuminen Kolarissa
9.00-10.00 Ilmoittautuminen Äkäslompolon koululla itsenäisesti majoittuville, ks. majoitus.
10.00 Bussikuljetus Kolarista Äkäslompoloon lähtöpaikalle
10.40 Bussikuljetus Äkäslompolon koululta lähtöpaikalle
11.00 Avajaiset ja lähtö
12.00 Tiedotustilaisuus huoltajille, lehdistölle ja kutsuvieraille
13.00-14.30 Lounas huoltajille
17.00-19.00 Päivällinen huoltajille
21.00-22.00 Iltapala huoltajille

Sunnuntai 8.10.

7.00-8.00 Aamiainen huoltajille
10.00 Ensimmäinen vartio maalissa Äkäslompolossa (arvio)
11.00-14.00 Lounas
13.00 Viimeinen vartio maalissa (arvio)
14.30 Palkintojen jako (arvio)
           Kuljetus Rovaniemen rautatieasemalle lähtee
18.00 Kilpailukeskus suljetaan
21.15 Juna Rovaniemeltä lähtee

Vuoden 2016 mestarit ja kiertopalkinnot

Sininen: Luupiokäppäkarvakonit, Viherlaakson Peurat, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Punainen: Sateenkaarikanit, Olarinmäen Samoajat, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Ruskea: Elma, Littoisten Pirtapiiat, Lounais-Suomen Partiolaiset

Harmaa: Naali, Kajaanin Korvenpojat, Järvi-Suomen Partiolaiset

Vaeltajien mestaruus (ruskea): MassaHysteria, Nuotiotytöt, Lounais-Suomen Partiolaiset

Vaeltajien mestaruus (harmaa): Toulouse, Kilon Kipinät, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Piirien välinen mestaruus: Pohjanmaan Partiolaiset

Kyseisiä piirejä pyydetään huolehtimaan kiertopalkintojen toimittamisesta kaiverrettuina kilpailukeskukseen ennen kilpailun alkua.

Kilpailun järjestäjät ja lisätietoa

Lapin Partiolaiset ry

www.elamys2017.fi

yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla

Kilpailusihteeri

Sari Tapio
info@elamys2017.fi
040 844 7924

Kilpailunjohtaja

Matti Silveri
info@elamys2017.fi
040 754 1759

Kansikuva: Hanna Alakulppi